Prințesa, cititorii și imboldul decisiv

  • 70
    Shares

Prin vară a luat legătura cu mine Ioana Chicet Macoveiciuc, mai cunoscută în online drept prințesa urbană. Terminase de scris cel de-al treilea volum al ei – Ziua în care la celălalt capăt al iubirii n-a mai fost nimeni – și mă invita să fiu unul dintre speakerii din panel la evenimentul de lansare a cărții. Pentru mine, atât de obișnuită să vorbesc lumii despre nenorociri, invitația de a vorbi unor oameni despre iubire mi s-a părut cel puțin bizară. Născusem de vreo opt luni, înainte de naștere am stat vreo patru luni la pat, când acasă, când la spital, practic se făcea anul de când trăiam într-o izolare din care nu mă simțeam pregătită să ies deocamdată. Însă ceva mă intriga suficient de tare încât să-mi spun că dacă propunerea asta vine spre mine în acel moment, o fi vreun rost și am decis că a venit timpul să scot din nou capul în lume.

Doamne, și ce lume am întâlnit în ziua aia! Ieșită din bula mea în care se discută preponderent despre presă, politică, geopolitică, economie și amenințarea teroristă, am descoperit o comunitate de oameni bucuroși să afle povești de viață, oameni în căutare de inspirație și sens. Și nu erau doar doi-trei, veniseră câteva sute, într-o după-amiază de duminică, mulți cu cartea Ioanei deja sub braț. De pe scenă încercam să-i cuprind cu privirea pe toți și aveam sentimentul că tocmai am aterizat în mijlocul unei Românii pe care nu o mai credeam posibilă.

Am știut dintotdeauna că la un moment dat voi scrie cărți, dar abia după întâlnirea asta am decis să nu mai amân debutul. Nu știu cât de mult i-a ajutat Ioanei prezența mea acolo, dar știu sigur ca mie mi-a dat încrederea că merită să scrii cărți pentru români. A doua zi am avut primele discuții cu Adriana Muraru despre perspectiva de a scoate o carte la storiabooks.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *